iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметове загърбват партиите за вота

Перник снимка: за хората и събитията - Надка Павлова и Пламен Георгиев

Кметове на кметства в община Перник, избрани за изтичащия  мандат с партийни листи, загърбват партиите.  Настоящият кмет на кметство „Калкас” Надка Павлова и управникът на село Кралев дол Пламен Георгиев предпочетоха да се кандидатират отново с подкрепата на инициативни комитети. Двамата бяха избрани като кандидати на СДС.

В Общинската избирателна комисия в Перник вече са регистрирани инициативни комитети, които ги подкрепят за вота наесен.

Явно двамата не са приели предложенията на сините коалиции около СДС и ДСБ и отиват на  вота, издигнати от хората в кметствата им. Говореше се, че ГЕРБ усилено ухажва сините кметове да ги направи свои кандидати, но както личи малко от тях ще се доверят на управляващата партия. Водени са и разговори с неуспели кандидати, но и те вече са се ориентирали към други партии.

В ОИК – Перник вече е регистриран още един инициативен комитет. Той е в подкрепа на кандидата за кмет на село Студена Георги Владимиров Георгиев – бивш офицер от армията. Зад него застават предимно млади хора, които са партийно необвързани.Досегашният кмет на Студена Валери Спасов ще бъде издигнат от БСП и коалиция.

Срокът за регистриране на партии, коалиции от партии и инициативни комитети е до 17 часа в неделя – 28 август. Поименно кандидатите за кметове и листете за съветници трябва да се регистриат до 20 септември.

Окзва се обаче, че е много възможно кметствата да бъдат атакувани и от кандидати на напълно непознати партии. Така например партията „Обединена сциалдемокрация” се е регистрирала в ОИК-Перник за изборите на кмет на населено място в Батановци, Бела вода, Дивотино, Драгичево, Изток, Рударци и Църква.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.