iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Който си плаща парното редовно - 10% отстъпка

Който си плаща парното редовно - 10% отстъпка сн.Архив

Редовно плащащите си абонати на Топлофикация-Перник ще бъдат наградени с 10% отстъпка от цената на парното. Вместо 75 лв. за мегаватчас, клиентите ще го получават за 67.50 лв. Условието за това е да нямат неплатени сметки за предишни периоди, съобщи шефът на Топлофикация-Перник  Стойчо Василев.

Отстъпката е въведена, за да стимулира клиентите на дружеството да не трупат неплатени фактури. Градът е сред първенците по несъбрани вземания, като борчовете на абонатите надхвърлят 20 милиона лева. Само 30% от клиентите плащат редовно, оплакват се от фирмата.

За да получи поне част от дължимите суми, ръководството обявява безлихвени едномесечни ваканции по Коледа и Великден. При абонати, които изявят желание да изчистят борчовете си, лихвите се опрощават и през останалото време на годината. От екстрата се възползват средно по 5-6 души на месец. Въпреки "бонусите" 216 души са се отказали от централно парно в града, тъй като били без работа и не можели да си плащат сметките.

Дружеството остана с 19 532-ма абоната, останалите домакинства минаха на печки с дърва и кюмюр. За да задържи клиентите си, преди две зими, фирмата стана топлинен счетоводител, но изхвърли топломерите и мери сметките по отопляема кубатура.

Бунт срещу солените сметки за ток се надига в 15 града в неделя. Недоволните се организират във Фейсбук за протести в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и  Кърджали.

Информация:pipernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.