iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


100-те бона в дивотинската бурканбанк събрани от заплати и крави

100-те бона в дивотинската бурканбанк събрани от заплати и крави

Собственикът на обраната снощи бурканбанк в Дивотино Кирил Асенов спестил парите от заплати и крави.


Бившият ликвидатор на мината обяснил при разпита, че натрупал завидното състояние като кътал по-голямата част от заплатите си, разказаха близки до разследването. Като ликвидатор взимал сума, равна на 10-кратната минимална заплата за страната. После пък разпродал фермата на родителите си след като починали.


По груби сметки математиката хич не излиза. Излиза, че обраният е взимал по 2 400 лева на месец. Ако е спестявал по един бон, са му нужни 100 години, за да закръгли на 100 000, или половин век за половината сума. От друга страна как се изкарват останалите 50 бона от продажба на крави и пилци, никой не може да обясни. Дори при завидни спестовни възможности, 57-годишният "банкер" не би се справил. В селото той е известен като пословишен циция, но ако ставаше само със скръндзарство, много хора биха забогатели.


Все още не сме наясно колко пари са взети от семейната каса в къщата, споделиха криминалисти. Сумата от 100 000 луева била обявена от потърпевшия собственик. Дали е такава, ще покаже разследването.


Припомняме, че вечерта в четвъртък четирима маскирани и с униформи на полицаи въоръжени мъже нахлуха в къщата на Асенов в Дивотино. Според разследващи това е станало между 19.30 и 20.20 часа, а не както се предполагаше към 22 часа. По това време бившият ликвидатор и жена му вечеряли в кухнята. Нападателите набили Асенов и заплашвайки го с пистолет вързали него и съпругата му с кабели. После отворили касата и отмъкнали парите, наличната валута и златни накити.


Обир с такава плячка се прави за втори път в Пернишко. Преди година отново четирима маскирани  като полицаи прибраха 100 000 лева от вилата на пернишкия бизнесмен Венелин Венев в село Витановци, докато той посреща на трапезата си кмета на селото Първан Симов и съпругата му.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.