iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


28 години затвор получи Марио Любенов-Заека

28 години затвор получи Марио Любенов-Заека 07_1404367586

28 години затвор получи Марио Любенов-Заека, защото е отвлякъл и убил мъчително 17-годишната Мирослава от Перник. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС).

Заека бе арестуван през януари 2012 г., почти месец след изчезването на момичето. До задържането му се стигна, след като Стойчо Стоев-Чочо разказа пред разследващите, че двамата са отвлекли момичето, за да поискат 250 000 евро откуп, понеже били затруднени финансово и я убили. След това с белезници на ръцете и пред неколцина полицейски шефове Чочо се самоуби.

Заека се призна за виновен и получи 25 г. затвор на първа инстанция. Пред втората инстанция твърдеше, че е признал вина само защото е знаел, че щял да бъде осъден, макар да е невинен. Присъдата му бе увеличена на 28 г.

ВКС потвърждава това наказание, като посочва, че е “недопустимо” Заека да признае вина и после да се отрече от нея. Според съдиите той бил упорит и безскрупулен. Лишил е от живот невинно момиче на прага на живота. “Това дете не е имало съпричастие към изпадането на двамата мъже в тежко финансово състояние”, пише ВКС.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.