iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


853 пожара са рагистрирани до август в област Перник

853 пожара са рагистрирани до август в област Перник 09_1505149004

853 пожара с двама загинали и 10 пострадали са рагистрирани, като те са за 8-те месеца на 2017 г.. Това се случва в област Перник, като това съобщи началникът сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Марио Картулев на пресконференция по повод професионалния празник на органите на ПБЗН и Седмицата на пожарната безопасност.
От посочения брой 48 са били лъжливите повиквания. 132 са инцидентите сматериални загуби, а при 396 от случаите се е разминало без огънят да унищожи нищо. 28 пъти пожарникарите са излизали на спасителни акции и за да помагат при аварии. 249 са били помощните операции.

За същия период на 2016 г. пожарите са били са 783, а за 2015 г. – 985.

За изминалите 8 месеца с дежурства и пожарна техника са осигурени 11 мероприятия и 27 пъти е оказвана помощ на други РСПБЗН.

Зъ същия период за нарушение на правилата и нормите за пожарна безопасност са съставени 14 акта за установяване на административни нарушения на граждани, като от тях 5 са за осигуряване пожарната безопасност по време на жътвената кампания и 9 – за осигуряване на пожарната безопасност в обществени и производствени обекти.
Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.