iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Арестуваха две ало измамнички

Арестуваха две ало измамнички 02_1423835321

Арестуваха ало-булки в Разград и Нови пазар. 44-годишна жена от разградското село Веселец се е опитала да измами по схемата с обещание за брак с чужденци.

Измамата е реализирана от май 2013 до март 2014 година, а жертвата е 50-годишен турски ерген, който искал да си намери булка в България. Заедно с ало-булката е задържан и 27-годишният й син.

Арестуваната е Лиляна А. През 2013 г. жената се запознала с турския гражданин Н. И. и му завъртяла главата. С обещания, че ще му стане жена, успяла в продължение на почти година да му иска пари - глупавият кандидат-младоженец се усетил едва когато сметката му олекнала с 22 930 евро, изпратени по Уестърн Юнион на българската булка. След като подал жалба, започнало разследване и на 11 февруари криминалисти нахлули в домовете на Лиляна и сина й. По време на обиските били иззети осем мобилни телефона със симкарти на български и румънски оператори, два лаптопа, таблет и документи за парични преводи. Срещу двамата е започнало досъдебно производство за измама в особено големи размери. Измамата е извършена, като Лиляна е поддържала у турчина заблуждение, че ще му стане жена, и така му е причинила вреди.

Идентични измамници са били арестувани и в шуменското село Войвода и Нови пазар. Там 21-годишна алоджийка се предложила за булка на британски гражданин. Англичанинът разказал пред ченгета от българската ГД “Криминална полиция”, че се запознал виртуално с жена от България и поддържал виртуалната любов около година. “Годеницата” постоянно му искала пари за уреждане на различни проблеми, преди да заживеят заедно, докато в един момент изчезнала. Англичанинът обаче и тогава не се усетил. Дошло му наум, че са го измамили, едва когато станал жертва и на поредна измама. Вече при разследването на българските полицаи се оказало, че “годеницата” е омъжена. Заедно с нея е арестуван 27-годишният й съпруг и тяхна 32-годишна помагачка от Войвода. И тримата са направили самопризнания.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.