iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Арестуваните" в Перник коли с двойници в чужбина

Част от задържаните коли са паркирани пред полицейското управление

Четири от задържаните пре спецакцията днес в Перник 10 коли скъпи  марки са с двойници в чужбина. За останалите все още се прави проверка, съобщи шефът на полицейското управление комисар Валентин Димитров. Голяма част от колите са били обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система /ШИС/. У нас са били препродавани няколко пъти.


От два месеца лицата, които бяха ударени от служителите на реда са наблюдавани. До този момент са задържани трима - Ю.Д./ 49 г./, 33-годишния Р.Т. и 49-годишния Б.С., за които има данни, че стоят в основата на престъпната дейност. Ю.Д. е криминално проявен, познат на органите на реда с измами, противозаконно отнемане на автомобили и кражби.


Специализирана полицейска операция „Двойниците” стартира тази сутрин на територията на Пернишка област и столицата. Процесуално - следствените действия се осъществяват основно със сили на ОДМВР – Перник със съдействието на ОДМВР – София и СДВР. Иззети са 13 автомобила при обиските на двете места марки БМВ, Мерцедес МЛ, Тойота Круизер и Волво, както и регистрационни табели, бордови компютри, автомобилни ключове, печатащи устройства и различни документи. 10 от колите са задържани в Перник, а останалите в столицата. Четири от автомобилите са издирвани чрез ШИС. Предстои назначаването на експертизи, които да установят по безспорен начин направените интервенции.


Седем адреса са били проверени при акцията - три в София и 4 в Перник, като в момента текат още обиски. Масирана проверка е имало и в две автоборси в Перник и автоработилница в Брезник. В последната не е открито нищо нередно. Обискирани са и два автосервиза. Търсени са инструменти за пренабиване номерата на рамите, но не са намерени.


 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.