iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Артист ще ходи на среща с Темида

Перничанин на мушка

Артист или майстор на дългия разказ ще се среща с Темида. Това се случило на 16 април тази година. В ОДМВР – Перник е получен сигнал от 30-годишния С.И., че три въоръжени с пистолети лица са му извършили въоръжен грабеж и са отнели сумата от 20 000 лв. Мъжът работел като началник на склад във фирма, занимаваща се с производство на месни продукти.
30-годишният С.И. представил случая пред полицаите като зле подготвен сценарий от екшън продукция. Вечерта на 16 април излязъл от вкъщи в пернишкия кв. “Църква” да купува мляко. Движейки се с личния си автомобил забелязал, че зад него друга кола му присветва. Същият спрял, като предположил, че е приятел, но при него се качил мъж с пистолет, който му опрял цевта в главата и му казал да кара към офиса на въпросната фирма. Зад тях се движело БМВ – то на грабителите. Оказало се, че С.И. си е забравил телефоните и нямало как да сигнализира органите на реда. Пристигайки пред сградата на фирмата в центъра на гр. Перник се появило още едно въоръжено лице и двамата го принудили да влезнат вътре и да им покаже цялата налична сума, като преди това му взели паник бутона. В същото време немската кола и шофьора й останали да чакат на ъгъла на офиса. Жертвата отворила склада елиминирайки сота със собствената си парола. След като прибрали 20 000 лв. мнимите грабители го закарали с лекия му автомобил и техния пилотен до безлюдна местност над пернишкото с. Витановци, където го изоставили и взели ключовете от колата му. Ограбеният се придвижил на стоп до Перник и сигнализирал дежурната част на полицията. Пред служителите заявил още, че бил бит, но не можал да покаже никакви белези по тялото.
Били предприети незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от отдел „Досъдебно производство”. Още в самото начало полицаите се усъмнили в представената информация и основната версия по която заработили била инсценировка. След като бил направен оглед на местопроизшествието и били разпитани множество хора, С.И. е задържан за 24 ч. и закаран на полиграфско изследване в Института по психология на МВР. Психолозите по безспорен начин установили, че 30-годишния мъж лъже. По-късно същия направил и пълни самопризнания. Оказало се, че дължи голяма сума пари на лихвари и това го принудило да инсценира грабежа и да прибере необходимите му левове. До настоящия момент 30-годишния мъж не е познат на органите на реда.
Образувано е досъдебно производство и работата продължава. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.