iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баровеца починал мистериозно в затвора според близки

Перник: Измамникът, който не успя да измами смъртта

Според съпругата му Гинка Николова, смъртта му не е била случайна, а е помогнала да бъдат "заметени" следите на убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, за което се говори, че е по поръчка на Никола Филчев. Баровеца е бил доброволен свидетел по делото. Твърдял е, че му е било споделено от Пламен Калайджиев – физическият извършител на убийството, за участието на Никола Филчев в него, като поръчител. Илия Николов-Баровеца – прототип на  героя на Тодор Колев в "Опасен чар"почина внезапно преди 40 дни.

Едвин Сугарев се включи по телефона и заяви, че Пламен Калайджиев не е бил глупак и няма престъпник, който да сподели пред съкилийника си, че действително е извършил убийство. Според него това прилича на прокурорска постановка, а делото за убийството на ямболската адвокатка от самото начало е водено по много странен и дори криминален начин.

Адв. Елен Янкова заяви в студиото, че липсват медицински документи, които да показват какво е причината за смъртта на Баровеца, което предизвиква съмнения в близките и прави смъртта мистериозна. Тя е била последния човек, посетил го в болницата на затвора – бил е в реанимация, където обаче липсвала каквато и да е апаратура.

Упрекът на адвоката, че от 16 годишна, присъда на Баровеца се е превърнала в доживотна присъда, е към Прокуратурата. По думите й, затворникът е бил на 78 г., в тежко здравословно състояние и законът е позволявал да бъде освободен. Получил е отказ да бъде помилван и от Ангел Марин и от Маргарита Попова. 

Източник: http://tv7.bg/dobro-utro/news/9319292.html

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.