iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бижута и пари откраднати от къщата на кмета

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пари и бижута са откраднати при обира на къщата на кмета Росица Янакиева в кв. Мошино вчера. Градоначалникът съобщи за ipernik, че взломаджийте са отмъкнали златните накити на дъщеря й и нейни бижута, както и наследствени накити, оставени й от нейната баба. Последните са ми най-скъпи, защото имат сантиментална стойност, призна Янакиева. Бижутата не са били скрити. Били са в чаши във витрината в хола. До тях е имало пари, които също са взети от крадците.

Цялата къща е била като след торнадо, когато криминалистите дошли на оглед. Всичко е било разхвърляно, обирджиите дори са местили гардеробите. В жилището не  е имало важни документи.

Крадците са разбили прозореца откъм улицата, за да влязат в жилището. Първо съседи видели, че прозорецът е отворен и се обадили на дъщерята на Янакиева и на зет й. Те пък позвънили на кметицата. Това я накарало да си тръгне по-рано от София, където министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев й връчи Европейски приз  за добро местно управление. Янакиева дошла с награда в ръка и веднага след това й се наложило да дава показания в полицията.

Обирът става само ден, след като кметицата прочела справка от полицията за бума на квартирните кражби. Беше много обезпокоена от статистиката, а след това изпита на гърба си този вид престъпност, коментираха вчера нейни близки.

По три основни версии работи полицията. Според криминалисти е възможно обирът на е дело на гастрьори, които не са знаели, че атакуват кметския дом. Според други обаче може да има връзка с предстоящите избори и да е натиск срещу силните играчи за вота. Мотиви за това твърдение дава палежът на мерцедеса на кмета на Рударци Симеон Павлов, който стана само ден преди обира на Янакиева.

Невена Илиева

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.