iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Борчев беше оправдан за кражбата на джипа на Кирил Добрев

Борчев беше оправдан за кражбата на джипа на Кирил Добрев сн.24chasa.bg

Оправдаха пернишкият автоджамбаз Васил Борчев за откраднатия джип, който принадлежеше на БСП депутата Кирил Добрев. Към Борчев бяха повдигнати обвинения в ръководене на трафик на крадене на автомобили. Процесът премина при закрити врата заради СРС. Окръжният съд прие, че доказателствата на прокуратурата не са достатъчни за осъдителна присъда.

Според обвинението Борчев в съучастие с перничанина Валери Ненов и бившият граничен полицай от ГКПП Златарево Камен Александров са прекарвали колите в Македония. Престъплението е извършено в периода октомври 2001 – юли 2002 г. В съда бил цитиран случай с откраднато „Мицубиши Паджеро“, от което Борчев трябвало да получи 6 000 евро. Той убедил Ненов да прекара джипа срещу 700 лв., полицаят трябвало да помага.  Срещу 750 евро сержантът се съгласил да не прави спънки на бариерата.

Той трябвало да въведе в автоматизираната информационна система, че Ненов е напуснал страната като пешеходец, а не като шофьор и да не регистрира автомобила.

Борчев бе задържан през август 2002 г. заедно с Румен Михайлов – Ромашката. Двамата бяха спипани именно с паджерото, което пък се оказа на Добрев.

В момента пернишкият бандит е обявен за издирване. Той е в неизвестност от 4 години.

 

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.