iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Броят на пияните водачи не намалява

Броят на пияните водачи не намалява 08_1441025720

Почерпените зад волана никнат като гъби след дъжд в Перник, като въпреки че за проблема се говори непрекъснато, че се провеждат полицейски акции и мащабна медийна кампания, въпреки че малоумието на някои да настъпват газта, след като са употребили алкохол, води и до смърт, броят на водачите, люшнали по няколко алкохолни питиета не намалява.

За това говори и полицейската статистика, според която са започнати четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол. Един е привлечен като обвиняем за шофиране в нетрезво състояние.

На 28 август в брезнишкото село Велковци при проверка на лек автомобил Опел „Астра”, е установено, че водачът, перничанинът И.Б./46 г./, шофира с 1, 29 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Отново на 28 август пернишкия кв. Изток, на ул. Ю. Гагарин” е проверен лек автомобил „БМВ”, управляван от С.В./31 г./ от областния град. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 87 промила. Взета му е кръвна проба и е задържан за 24 часа.

С 1, 26 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си 40-годишният И.Р. от с. Ракита. Мъжът управлявал Форд „Орион” и бил проверен на ул. Захари Зограф” в кв. Калкас. Дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

40-годишен перничанин е задържан за 24 часа в Радомир, шофирайки автомобила си с 2, 61 промила алкохол в кръвта. Б.Б. бил спрян за проверка на 29 август през нощта на ул. Райко Даскалов”. Отказал кръвна проба и е задържан за 24 ч.

Работата по документиране на случаите продължава.

35-годишният А.Г от гр. Брезник е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

Мъжът бил проверен в гр. Перник, на 23 август, управлявайки лек автомобил Фиат „Браво”. Резултатът от химичния анали на кръвната му проба показал 1, 49 промила. Взета му е мярка за неотклонение „подписка” и го грози лишаване от свобода до 1 година.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.