iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ченгета гонят моторист без книжка от Дупница до Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Моторист без книжка устрои бясна гонка на ченгетата от Дупница до Перник. После потроши полицейска кола и едва не уби себе си и своята спътница.

Вчера, около 18,10 ч. на главен път Е-79, в района на с. Долна Диканя бил направен опит от полицейски автопатрул да спре мотоциклет „Кавазаки” със софийска регистрация.  Органите на реда получили информация, че въпросното превозно средство не се подчинило на служители от РУП – Дупница и продължило посока Перник.

Служител от група „Престъпления по пътищата” при ОДМВР – Перник с риск за живота излязъл на пътното платно и подал ясен и своевременен стоп-сигнал. Мотористът го заобиколил с бясна скорост и се ударил в служебния автомобил Опел „Астра”, на когото са причинени материални щети в предна лява част. Управляващият мотоциклета А.Й./22 г./ от столицата и возещата се зад него П.С./22 г./ от гр. Ловеч се отървали без наранявания.

Оказало се, че младежът е криминално проявен, шофира без свидетелство за правоуправление и не представя задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотични вещества и заедно с момичето са задържани за 24 ч. с полицейска заповед.

Експерти проверяват идентичността на номерата на рамата и двигателя на мотоциклета, поради съмнение за интервенции. Установени са разминавания в цвета на МПС – то по талон и реалния в момента.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.