iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ченгета на четири крака учат хлапета шерифи на занаят

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

На 1-ви юни – Международния ден на детето малчуганите от „Детска полицейска академия” /ДПА/ ще могат да се насладят на уменията на служебните полицейски кучета. От 11,30 ч. в двора на СОУ „Гео Милев” гр. Трън ще бъдат демонстрирани общодисциплинарен цикъл „Послушание” и специална подготовка – „Задържане на бягащо лице”. Това е цикъл, представляващ част от обучението на децата в академията.

Следващото теоретично занятие е на 06 юни, което е със заглавие  “Качества на личността, които трябва да притежава полицаят. Да се научим да пазим себе си, за да се научим да пазим  другите.” На 11 юни предстои поход на ДПА до местността “Св. Архангел Михаил” – в района на гр. Трън.

ДПА – Трън стартира на 19 април т.г. В нея се обучават 15 деца на възраст 12-13 години. До момента са проведени няколко теоретични и практически занимания. На 13 май децата осигуряваха реда и безопасността по време на празника на училището. Младите полицаи са осъществявали охраната на тържествата на абитуриентските балове. На 24 май са регулирали движението по време на шествията по повод Деня на славянската писменост и култура.

Работата на академията приключва през месец април 2012 г., когато ще бъдат връчени дипломите на малките полица.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.