iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатите от опозицията откриват несъответствия по случая Мирослава

Иван Костов в  Перник снимка: Георги Кожухаров

Може да се окаже, че има сериозно разминаване между изнесената досега информация по случая с убийството на Мирослава Николова от Перник и смъртта на единия от заподозрените, който се самоуби в присъствието на полицаи - Стойчо Стоев-Чочо. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов след заседанието на сформираната от оподзицията алтернативна анкетна комисия към Народното събрание по случая. 

Депутатите от опозицията изслушаха в Перник, освен роднините на Мирослава, и бащата на Стойчо Стоев - Петър. Той отказа да коментира пред медиите каквото и да е свързано със смъртта на сина му.

По думите на Иван Костов има много неизвестни факти и обстоятелства във връзка с огледа на апартамента на Стойчо, по време на който той се самоуби. Той обясни, че работата на комисията е съсредоточена във всички детайли по случая, които могат да се окажат важни. Има съмнения във всичко, посочи Костов и допълни, че информацията, която се предоставя от МВР, трябва да бъде доказана с документи, а не с приказки.

Няма никакво развитие по случая с убийството на Мирослава, заяви пък сестрата на убитото момиче Елеонора Николова. Тя, заедно с майка си, бе изслушана от алтернативната комисия. 

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов коментира, че има сериозни разминавания в обясненията на роднините на Мирослава и това, което обясняват разследващите. По думите му Елеонора Николова след среща със Стоев в края на миналата година е пожелала да даде показания в полицията за свои съмнения. От там обаче не проявили интерес.

Според роднините на Мирослава всичко е в ръцете на прокурора. Те обаче не виждат никакво развитие в разследването./ Дневник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.