iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Душиха с възглавница мъж заради пари и ценности

Душиха с възглавница мъж заради пари и ценности 01_1422185331

66-годишен мъж от гр. Кочериново, Кюстендилско беше бит и душен от четирима маскирани мъже. Те били от Кюстендил и Радомир.

Тримата кюстендилци и радомирец решили да ограбят пари и ценности от дома на мъжа преди около 2 седмици. На 11 януари, малко преди 19.30 часа, проникнали в жилището на живеещия сам мъж и започнали да го душат с възглавница, като настоявали да даде всички пари.

Тръгнали си с 500 лв. и 2 мобилни телефона. След като се съвзел, потърпевшият потърсил помощ от съседи. Сигнализирана била полицията в Рила и веднага започнало издирването на нападателите. Сега за престъплението са задържани Андрей М., 33 г., Милен А., 24 г., и двамата от Кюстендил, и Валентин М.-Баци, 24 г. от Радомир. Четвъртият участник в грабежа Росен Я.-Бабича, 31 г., от Кюстендил, се укрива и е обявен за издирване.

Тримата задържани са с постановена от районния съд в Дупница мярка за неотклонение задържане под стража. Все още се изясняват причините за престъплението. Арестуваните твърдят, че потърпевшият дължал пари.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.