iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама българи се опитаха да фалшифицират кредитни карти

Двама българи се опитаха да фалшифицират кредитни карти 11_1417008349

Двама българи разполагали със свръхмодерна техника за копиране на кредитни карти и за разпознаване на ПИН кодове. Те бяха хванати завчера във втория град на о. Сицилия - Катания.

На оборудването на сънародниците ни и на техните изтънчени престъпни умения се възхитиха арестувалите ги полицаи. Те пипнали нашенците, докато се опитвали да монтират на банкомат в центъра на града скимер, или техническото устройство за снимане на данните от кредитни и дебитни карти.

Според полицията двамата българи, съответно на 29 и 40 г., били пристигнали в Катания миналата седмица. Настанили се в приличен хотел и веднага

започнали да правят огледи на банките в града и района

Но поведението на нашенците изглежда е било доста подозрително или пък силите за сигурност вече са били получили информация за техния „гастрол”, защото цивилни ченгета започват да ги следят денонощно. И им щракнали белезниците по време на първия удар - поставянето на скимер на банкомат, намиращ се в местния клон на една от най-големите италиански банки.

При обиска в хотелската стая на сънародниците ни полицаите открили последно поколение електронна апаратура за снемане на данни от кредитни карти и за тяхното клониране. Някои от

устройствата били толкова миниатюрни

че на практика било невъзможно да бъдат забелязани с просто око. Независимо от това те били съоръжени със записваща видеокамера, включително и типичните звуци от клавиатурата при набирането на ПИН код. Данните от банковия атрибут били влагани в негово копие за теглене на много пари най-често в чужбина. Сред „находките” при обиска се откроявали и няколко бейзболни шапки с голяма козирка, които нашенците използвали, за да крият лицата си при „мисия”.

Полицията обаче допуска, че през изминалите месеци двамата българи били монтирали куп скимери на банкомати из цяла Сицилия. Полицията твърди, че продължава разследването си с цел да открие съучастниците на сънародниците ни, чиито имена засега не се съобщават умишлено. Предполага се, че са действали заедно с мафията.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.