iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама крадци овършаха 13 вили в Брезнишко

част от плячката на крадците в Брезнишко

Двама крадци опоскаха 13 вили в Брезнишко само за два месеца. последният им удар е три разбити къщи за една нощ.

Жителите на селата около общинския център започнали да пищят от кражби още през декември. Стопаните се жалели, че са им изчезнали телевизорите, хладилници, цялата домакинска техника, бормашини и други инструменти, всичко, което е от черен и цветен метал.

Сигналите за серията обири вдигна на крак полицията. ченгетата от Брезник успяха да хванат следите на хулиганите и тази нощ ги сгащили по селските пътища в лек автомобил "Мазда".  В автомобила са арестувани Я.Г., на 22 г. и В.В., на 21 г., и двамата от гр. Перник. Лицата не са криминално проявени. В хода на рзследването е установено, че същата нощ лицата са извършили кражби на вещи от три вили в с.
Банище, като в автомобила са намерени и иззети като веществени доказателства отнетите вещи.

Образувани са 13 досъдебни производства срещу бандата. Събрани са доказателства за общо 13 извършени кражби от къщи и вили в селата Банище, Ръждавец и Долна Секирна, общ. Брезник, за което са образувани досъдебни производства.

Осем от престъпленията са извършени през миналото денонощие, а другите пет са извършени за периода края на 2011 г. – началото на 2012 г.

Иззети са следи и вещи, предмет на престъпленията. Извършителите са направили пълни самопризнания и предстои да бъдат разпитани пред съдия. Всички процесуално-следствени действия се извършват под надзора на Районна прокуратура-гр. Брезник. Работата  по случаите продължава.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.