iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама перничани в ареста по операция "Двойниците"

Двама перничани в ареста по операция "Двойниците"

Столични и пернишки полицаи подпукаха автоджамбазите. В мащабна спецоперация "Двойниците" са арестувани двама нашенци. 8 коли са откарани в полицейското управление за проверка.


Тарашени са адреси в Мошино и Изток. Обиските започнаха още призори.


Операцията е планирана от около месец и се провежда в София и Перник. До момента са задържани 13 автомобила, луксозни, „Ландкруизър", БМВ X5, БВМ 7-ма серия, „Волво". Осем автомобила вече са в Областна дирекция в Перник, другите са на територията на София. Двамата арестувани перничани са основните организатори на мрежата за пласмент на крадените коли. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че става дума за противозаконно отнети автомобили, чиито рами, двигатели са пренабивани. Подготвяли са документи, с което са ги официализирали като легално внесени и след това са ги продавали на добросъвестни купувачи, които всъщност не са запознати по всяка вероятност с всичко това, осъществявано като криминална дейност. Иззети са компютърни конфигурации, също ключове от автомобилите и документи, подготвяни за тяхното официализиране, като нормални автомобили.


Според наши източници хайката е ускороне от инцидент край Дупница. Преди дни там перничанин и дупничанин бяха засечени с краден "Фолксваген". те не се подчиниха на униформените и не спряха за проверка. По-късно изоставиха автомобила и избягаха. Дупничанинът бе арестуван почти веднага, а перничанинът след ден бе открит у дома си. В жилището му бяха намерени и бойни оръжия. Преди месец пък служителите на реда откриха няколко пребоядисани крадени мерцедеси и БМВ-та, единият от които на Росен Драгомиров – Синбат, който бе част от бандата на Хайо.


.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.