iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Електрическо одеало уби перничанин

Електрическо одеало причини смъртта на перничанин. Вчера, около 03,20 ч. е бил подаден сигнал за пожар в апартамент в кв. “Димова махала”. Пристигайки на място, пожарникарите установили, че е починал 55-годишния К.Г.

най-вероятно се е задушил от продуктите на горене. Унищожени са легло и ПВЦ ламперия. По първоначални данни пламъците са тръгнали от електрическо одеяло с което се е топлил загиналия.

Общо пет пожара са станали в региона по празниците.

100 кв. м. покривна конструкция, мебели и гредоред са унищожени при пожар в къща в радомирското с. Прибой. Пламъците лумнали на 25 април, около 11,50 ч. Най-вероятната причина е късо ел. съединение. Къщата като цяло и голяма част от обзавеждането са спасени. Собствениците на сградата  живеели в съседна на запалилата се къща. 

Лек автомобил, паркиран в гараж е обгорял леко при пожар в гр. Земен. Огънят е забелязан пет минути след полунощ на 25 април. По първоначални данни причината е късо ел. съединение. Обгоряла е гаражната врата, както и фар, мигач и огледало на колата.

25 траверси и 3 декара лесонепригодни площи са унищожени при пожар в района на ЖП участък Радомир. Причината е небрежност при боравене с открит огън – запалена и оставена без наблюдение суха трева. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

10 декара иглолистна гора и 500 кв. м. суха трева са изгорели в брезнишкото с. Брусник. Пламъците се прехвърлили в близката гора от запалени сухи треви и храсти. Благодарение на бързата намеса на брезнишките огнеборци, е спасен голям горски масив.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.