iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Европа озвери катаджиите, всеки втори с глоба на пътя

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пътните ченгета озверяха и се хвърлиха в мощна акция срещу джигитите на пътя. Заради натиск от Европа катаджиите ще са лоши още четири дни до края на тази седмица. Тогава трябва да приключи контролната операция, организирана от Европейската мрежа в ЕС „TISPOL”.

71 акта и 75 фиша са издадени само по шосетата в Пернишко от понеделник до този момент. Проверени са общо над 300 коли, като всички наказания са за превишена скорост. Четирима шофьори са карали с алкохол в кръвта над 1,2 промила и един под 1,2 промила. 

Акцията стартира в началото на тази седмица едновременно в целия ЕС и цели да затегне контрола върху лудото каране по градските улици и междуселищните пътища.

Данните сочат, че във всички европейски държави превишената скорост, както и неправилно избраната спрямо конкретните пътни условия, са основен фактор за тежките пътни произшествия и високия брой загинали и ранени. В България  над 50 % от загиналите при пътни злополуки  по вина на водачи са загубили живота си в резултат на превишена и несъобразена скорост.
         

При последната общоевропейска контролна операция, насочена срещу превишаването на скоростта, която се проведе в периода от 18 до 24 април т.г., в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения. 5221 от тях бяха засечени с автоматични технически средства. Виновните водачи бяха санкционирани по Закона за движението по пътищата. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.