iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Глоби за превишена скорост

Глоби за превишена скорост 04_1367345892

Над 10 шофьори ще получат електронни фишове за превишена скорост, установени в рамките на няколко часа днес преди обяд. Нарушителите са заснети с мобилна камера в района на местопроизшествието, при което беше прегазено 17-годишно момиче от пиян и движел се с превишена скорост шофьор. Контролът през празничните дни ще бъде засилен и ще се използвани възможностите на всички налични мобилни средства за скорост в региона. Ще бъдат включени в действие и шестте таблета за проверка на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Днес на вътрешноградската магистрала представители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Перник и на Община – Перник извършиха оглед на мястото на инцидента с прегазеното 17-годишно момиче. Специалистите са взели решение, да се изградят неравности на пътното платно, за намаляване на скоростта на движение на моторните превозни средства. Мярката е превантивна, с цел опазване живота и здравето на пътуващите в района.

От „Пътна полиция” напомнят на гражданите, че през почивните дни ще има засилено полицейско присъствие както по главните пътища, така и по второстепенните. Органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Препоръката е да се шофира със съобразена скорост, да не се предприемат рисковани изпреварвания и в никакъв случай да не се сяда зад волана след употреба на алкохол.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.