iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Глобул" осъдиха перничанка за дългове по фалшив договор

сн. cross.bg

"Глобул" осъдиха перничанка да плати задължения по договор, който е бил сключен от крадци, които са взели личните данни на жената. От Арбитражния съд са изпратили писмо, което казва, че измамената трябва да плати определена сума на мобилната компания.
Сагата започнала преди близо четири години, когато перничанката получила сметка за телефон от оператор, с който нямала договор. Освен това умишлено било сбъркано второто й име, но адресът и ЕГН-то съвпадали напълно. Жената веднага сигнализирала оператора да бъде спрян въпросния телефон и че става въпрос за кражба на лични данни. Подала жалба и в полицията и било образувано разследване. Полицейското дирене обаче ударило на камък и то било прекратено срещу неизвестен извършител. Перничанката получила документ, че се касае за извършено престъпление и не дължи пари на мобилния оператор. Въпреки това тя била подадена от телекома на фирма, която събира дългове.
„Няколко пъти ми се обаждаха и им обяснявах, че не им дължа пари и че данните ми са били обект на престъпление. Те ме помолиха да им изпратя документа от полицията и аз го направих. Мислех, че въпроса е решен”, обяснява потърпевшата.
Така до преди няколко дни, когато получила писмото от съда.
Сега жената обмисля дали да не даде мобилния оператор на съд за причинените неудобства. Тя е категорична, че няма да плаща чуждите сметки.
Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.