iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хайка на ченгетата вкара 10 кримки в кауша

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Ченгетата удариха крими контингента. 10 кдуши от ъндърграудна са вкарани в килиите за едно денонощие след хайка на полицията в кварталите Мошино и Изток. Общо 20 души са отведени на разпит, проверени са 124 МПС, 8 питейни заведения и са съставени 15 акта за административни нарушения.

Акцията е поведена в периода 13,00 – 20,30 ч. и 22,30 – 02,00 ч. Основната цел е била превенция на противообществени прояви и престъпления; установяване и задържане на лица, обявени за издирване и такива, представляващи интерес за органите на реда; спазване на работното време на питейни и увеселителни заведения и присъствие на малолетни и непълнолетни в тях; разпространение и употреба на наркотични вещества и спазване на Закона за движение по пътищата.

От съставените общо 15 акта за административни нарушения, 3 са по Закона за българските лични документи и 12 по Закона за движение по пътищата. 4 от актовете са съставени на неправоспособни водачи на МПС и 1 за управление на автомобил след употреба на алкохол. 4 констативни протокола на питейни заведения са издадени от служители на „Инспекторат” към община Перник. Предстои локалите да бъдат санкционирани за различни нарушения на закона.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.