iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И в Перник СОД към МВР прекратява дейност

И в Перник СОД към МВР прекратява дейност 10_1381346475

Поради прекратяване дейността на СОД, изпълнявана от органите на полицията, е необходимо гражданите, който имат договори с Областната дирекция на МВР в Перник, да посетят дирекцията с цел прекратяване на контрактите. За допълнителна информация или възникнали въпроси, абонатите могат да се обаждат на телефон 076/676317 или на място в дирекцията.

Полицейския сектор „Сигнално-охранителна дейност” бе закрита от вътрешния министър Цветлин Йовчев, който заяви, че това е част от структурната промяна в МВР, планирана от новите управляващи. Така той премахна единствената структура в МВР, която носи приход в бюджета от над 25 млн. лева годишно. Дейността на сектор „Сигнално-охранителна дейност” се прекратява, тъй като е търговска и създава сериозен конфликт на интереси, заяви зам. министърът на вътрешните работи Васил Маринов. Спорде него Министерството на вътрешните работи е създадено не, за да генерира търговска печалба, а да генерира сигурност. След като полицейският СОД бъде закрит, над 10 000 охранявани от тях обекта в цялата страна ще бъдат "подарени" на частните охранителни фирми.

Служителите, които в момнета работят в сектор СОД няма да бъдат съкратени, а ще излязат на улицата като редови полицаи, обясни
още силовия министър.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.