iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иде нов ад в Паспортно, 13 хиляди щурмуват гишетата

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Нов ад се задава в Паспортна служба на областната дирекция на МВР. 13 хиляди перничани ще щурмуват гишетата, за да си извадят тескерета и да спасят глобите от просрочване на старите. И както става по български маниер, тумбите ще обсадят службата в края на годината - един-два месеца преди Коледа. Пак ще има дълги опашки, късане на нерви и скандали.

Въпреки, че армията на нуждаещите се от подмяна на личните карти нашенци е внушителен, повечето от тях все още обикалят плажовете и нехаят за процедурата. Ще се сетят за подмяната едва, когато зимата ги изгони от кафенетата на открито.

Ад се очаква и в Радомир, където тескерета трябва да сменят 2 500 души.

От група "Български документи за самоличност" отново приканват гражданите да се възползват от липсата на опашки пред гишетата в момента и да подменят изтичащите си лични карти. Заявление за смяната може да се подаде и преди изтичането на срока на нейната валидност. Необходимо е да се знае, че не се предвижда удължаване на валидността на личните карти, изтичащи през 2011 г., т.е. в срок до 30 дни от датата на изтичане на тяхната валидност гражданите следва да подадат заявление за издаване на нови. Глобата за неподалите заявление в съответния срок е от 20 до 150 лева.

По-големите организации, ведомства, учреждения и населени места могат да се възползват от възможността, предоставяна от МВР, подмяната на български лични документи на техните служители да се осъществява на място чрез организиран прием от мобилни групи. За извършване на тази административна услуга ръководителят на съответното ведомство може да отправи искане до директора на ОДМВР чрез звената БДС. При желание от страна на съответните длъжностни лица, могат да получат поименен списък на хората, на който личните карти са валидни до края на годината и подлежат на подмяна.

         За повече информация гражданите могат да посетят сайта на ОДМВР – Перник www.pernik.mvr.bg или да се обаждат на служителите от Български лични документи чрез централата на полицията – 076/676 376.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.