iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илиян Тодоров обвинен категорично от близки на жертвите

Илиян Тодоров в съда

Разследване на „Нова телевизия“ даде възможност на близки на жертвите да обявят категорично, че Илиян Тодоров се е покрил в чужбина. Смущаващото в случая е, че дълго време всички доказателства посочваха Тодоров като участник в убийствата на Кирил Въжаров и Васил Александров, както и в раняването на техен приятел, но в последния момент съдът прецени, че уличен билборд пречи на видимостта от камерата, което означава, че Илиян Тодоров е… невинен.

В хода на делото обаче бяха събрани покъртителни улики. Илиян Тодоров си купува боен нож и цяла седмица преди убийството тренира с него. Раните на жертвите съвпадат с острието на въпросния нож. Той е бил в Илиян в нощта на убийството. В съдебната зала момиче потвърди, че внесла оръжието в дискотеката, след което го е дала на Илиян. Има и писмен чат между Илиян Тодоров и момиче от Естония – в него той моли полицията да не бъде алармирана полицията. Това става три часа след убийството. Освен това Илиян признава пред приятел, че е „ебал майката на трима“, а полицията намира риза с кръв в дома му. Върхът на всичко е дегизировката – Илиян се пребоядисва, след като изчезва след три дни след убийството. На всичкото отгоре той категорично отказва да се подложи на детектор на лъжата.

Тези факти и излязлата по-късно оправдателна присъда насочиха погледите на перничани към бащата на Илиян – Венци Тодоров. Според Михаил Въжаров – баща на убития Кирил, на всички е ясно, че Венцислав Тодоров е първи помощник-секретар на БСП в Перник и това безспорно има своето значение. „Сведенията бяха, че Венци Тодоров е много близък на президента Първанов“, жалят се и до днес родителите на убитите момчета. Веднага след потресаващата оправдателна присъда те предупредиха, че Илиян Тодоров се готви да напусне страната и така да обезсмисли опитите на потърпевшите да се борят за истината.

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.