iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илко не помни как ножът е попаднал в него

блок 23 Студентски град снимка: Стандарт

"Не знам кого наръгах, не помня и откъде съм взел ножа, исках да се защитя, защото те ме нападнаха".  Това е разказал пред полицията 19-годишният  Илко Радев, който бе арестуван за убийството на 19-годишния си съквартирант Марио Данчев от Перник, съобщава "24 часа".  Другите участници в боя - братът близнак Мартин и приятелят му Владимир Борисов, бяха разпитани като свидетели и пуснати, обясниха от прокуратурата. На Илко е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като за момента той е задържан за 72 ч. 

По случая са разпитани свидетели, назначени са и няколко експертизи - медицинска, трасологична, на иззетите веществени доказателства. Сред тях е и ножът, с който се предполага, че е наръган фатално Марио.  По думите на обвинения Илко всичко започнало, след като пияният Мартин Данчев  - братът близнак на убития Марио, се прибрал в стая 322 в бл. 23А в Студентски град и започнал да го тормози. 

"Святкаше и гасеше лампите, буташе шкафчетата от единия край към другия. Всичко правеше, за да ме събуди и да ме подразни", споделил Илко.  Той се вбесил и избутал Мартин извън стаята, а след като си разменили няколко остри реплики, заключил вратата след него. Това ядосало още повече Мартин и той повикал брат си Марио и приятеля им Владимир.  Когато пристигнало подкреплението, те започнали да тропат по вратата и да заплашват, че ще я разбият. По самата врата дори има дупки от удари.  Тогава Илко отключил и тримата се нахвърлили срещу него.

Студентът от Добрич разказал пред разследващите, че не помни откъде е взел нож и кого може да е наръгал.  Илко се е оплакал пред полицията, че това  бил поредният случай на тормоз над него. По думите му преди време той поискал да го преместят в друга стая заради неразбирателството с неговите съквартиранти.  Новото място обаче било много мизерно и затова той решил да се върне обратно при братята. За напрегнатите отношения между близнаците и Илко е била уведомена управата на общежитието. 

"Илко е спокоен и не се притеснява, защото е невинен”, заяви пред вестника майка му Анета Радева. Тя успяла да види сина си в четвъртък сутринта, когато бил заведен за разпит в СДВР.  "Трябва да се затегнат нещата в Студентски град. Не може да деребействат някои през вечер, да се връщат пияни-заляни в 3 ч и да тормозят останалите. Детето ми иска спокойствие, защото си учи уроците. Всеки си плаща общежитието и има право на личен живот. Никой няма право да тормози сина ми. Трябва да се подчиняваш на правилата, ако не - не си на общежитие, вземаш си свободен наем и си правиш каквото си искаш", коментира майката. 

Тя изказа съболезнования към семейството на загиналото момче и обяви, че съжалява за загиналото момче.  "Не е трябвало да се връща и може би всички щяха да са живи. Това нещо е можело да се предотврати. Виновна е фирмата охранител. Боят не е бил 1-2 минути. Цялото общежитие е кънтяло. Портиерът спал ли е, какво е правил? Вратата на стаята е продънена - какво са правили? И аз не бих ги пуснала, да спят на хотел", заяви Анета. 

"Децата ми са добри и възпитани. Те не са пияници, оставете ни с мъката ни", бе единственото, което заяви майката на убития Марио Данчев - Росица. Тя е в шок от случилото се и отказва да говори за трагедията.  Най-вероятно Марио ще бъде погребан в понеделник, след като тялото му все още не е освободено от Съдебна медицина.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.