iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илко от Добрич е обвинен за убийството на Марио Данчев

Илко от Добрич е обвинен за убийството на Марио

Повдигнато е обвинение за убийството в Студентски град. Обвиненият е Илко Радев от Добрич, съквартирант на убития, съобщи Би Ти Ви като се позова на свои източници. 

Софийска градска прокуратура е поискала задържане под стража за 72 часа за 19-годишния младеж от Добрич Илко Радев, задържан във връзка с инцидента в Студентски град, съобщиха от СДВР.

Останалите младежи, участвали в скандала, са били разпитани и освободени. 

Тази нощ в бл. 23 при сбиване под влиянието на алкохол бе убит с нож 19-годишният Марио Данчев от Перник. 

Тримата участници в сбиването - братът-близнак на убития Мартин Данчев, Илко Радев и Владимир Борис, отричаха при разпита през деня да е използвано оръжие по време на инцидента. 

В следобедните часове СДВР направи експертиза, която да покаже, дали намереният на мястото на инцидента нож е този, с който е извършено убийството и какви са били промилите алкохол в кръвта на момчетата. 

Материалите по делото ще бъдат прехвърлени в Софийската градска прокуратура.

Марио е бил първи курс студент в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Живеел е в блок 23 заедно с брата си близнак Мартин Данчев и още едно момче от Добрич.  

Вчера вечерта двамата близнаци излизат, обикалят няколко заведения, след което според свидетели се връщат в блока си в около 3 ч. през нощта. В коридора пред стаята се скарват с друг студент от общежитията. Те се опитват да разбият вратата на стаята, в която спи съквартирантът им Илко. След като им отваря вратата, по неизяснени причини за момента става масово сбиване между четирима или петима студенти. По време на сбиването Марио Данчев пада прободен в гърба.

В 3.15 часа е получен сигнал в Седмо районно управление за инцидента в студентско общежитие на УНСС.  Сигналът е подаден от едно от лицата, участници в скандала, чрез портиера на общежитието.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.