iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Костов: Има съмнения за нерегламентирано подслушване на близките на Мирослава

Контра комисията за Мирослава в Перник снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ - СЕГА

Алтернативната комисия за полицейското насилие, която бе сформирана от опозицията, е открила куп нарушения на полицията в Перник при разследване на отвличането на Мирослава Николова, съобщава вестник "Сега". Депутатите изслушаха в Перник близките на Мирослава и Стойчо Стоев - основния заподозрян за убийството на момичето, за когото се твърди, че се е застрелял пред очите на полицията.

Снощи членовете на комисията са се срещнали и с окръжния прокурор на Перник Пламен Найденов.

Лидерът на ДСБ Иван Костов каза, че има съмнения за нерегламентирано подслушване на близките на Мирослава. Според него в даден момент от разследването те са били заподозрени.

По думите на Костов Стоев също е бил подслушван нерегламентирано. Той изтъкна, че все още близките на Стоев не са получили заповедта за обиск на жилището му, както и протокол от този обиск.

Йордан Бакалов от СДС пък съобщи, че сестрата на Мирослава им е казала, че на няколко пъти е говорила със Стоев, докато отвлеченото момиче още е било в неизвестност, но в МВР не обърнали внимание на думите й. Според Бакалов на практика липсва мотив за престъплението. Той обясни, че няма никаква логика в това да отвлечеш някого и после да го убиеш. Депутатите смятат, че липсва и мотив и за самоубийството на Стоев.

Роднините на Мирослава смятат, че прокуратура буксува в разследването. Те се оплакаха от шефа на БОП в Перник Христо Златев-Финци, който според тях е груб и невъзпитан.

Междувременно от официалната комисия за разследване на полицейското насилие на закрито заседание вчера  изслушаха директора на областната дирекция на МВР в Стара Загора за воденото срещу Бесоолу разследване, пише още "Сега". Шефът на комисията Красимир Ципов разказа, че са получили информация за няколко души, които оказвали натиск върху държавни органи да занижават цени на имоти и да разрешават сделки с тях. Ципов отказа да коментира каква точно е била ролята на Бесоолу, но каза, че сведенията били "смущаващи".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.