iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изготвиха мерки за минимизиране на болестта "Син език"

Изготвиха мерки за минимизиране на болестта "Син език" 08_1409219550

Полицията в Перник и Областна дирекция „Безопасност на храните” набелязаха мерки за минимизиране развитието на болестта „Син език”. Изготвен е съвместен план за действие на двете институции.

ОДМВР – Перник и Областна дирекция „Безопасност на храните” изготвиха съвместен план за взаимодействие. Целта е
предприемане на мерки за минимизиране развитието на болестта
Син език” на територията на Пернишка област.

Към този момент регионът ни не е засегнат от страшната болест, но ограничителните мерки трябва да се спазват. Проведени са срещи между началниците на РУП и ветеринарните доктори към отдел „Здравеопазване на животните”, отговарящи за съответните общини. Уточнени са начините на взаимодействие, както и постоянна телефонна връзка. Ще бъдат извършвани системни проверки на пътни превозни средства, открити площи около населените места използвани за паша, с цел недопускане и разкриване на закононарушения.

Контролните органи стриктно ще следят за спазване на забраната за придвижването на възприемчиви за син език преживни животни. Забранена е и пашата на всички възприемчиви животни, в часовете с активен летеж на куликоиди от 19, 00 до 08,00 ч. Не се допуска провеждането на пазари, тържища и изложби на едри и дребни преживни животни на територията на страната. Временно е спряна дейността на депата и събирателните центрове за едри и дребни преживни животни.

При констатиране на нарушения, ще бъдат налагани санкции съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за МВР.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.