iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изключват версията за тройно убийство

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Версията за четвърти играч в кървавата трагедията в кв. Изток е невъзможна, споделиха криминолози. Първоначално се говореше, че полицаи разпитват за съмнителни лица, които са влизали във входа на блок 32 на ул. "Благой Гебрев" в периода между  10 и 11 часа. Говореше се, е възможно и да се касае за тройно убийство.

Вратата на апартамента на удавеното в кръв семейство е била заключена с ключ отвътре, разказаха криминалисти. Наложило се дори да бъде викан ключар, за да я отвори. Ако е имало четвърти човек, т.е. убиец, няма как да е излязал. Въпреки, че не се изключват все още никакви версии, най-реалната е двойно убийство и самоубийство.

34-годишният Атанас Иванов е заклал родителите си с кухненския нож. Баща му най-вероятно е военен, защото семейството се е местило по градовете, където има казарми. За последно се установили в Ямбол. Купили гарсониерата в Перник през 2007 г. Атанас се е грижел за слепия си баща. Майка му си живеела в Ямбол, но често ги навестявала. Дошла отново вчера, изчистила апартамента и дори простряла пране на прозореца. Кавга в жилището преди драмата не е имало.

Атанас първо пробол няколко пъти лежащия в леглото в спалнята си баща. Вероятно майка му, която по това време се е къпела е чула и е тръгнала да излиза от банята. Синът я посрещнал с кървав нож на вратата и я убил както била със заметната хавлия. Има отпечатък на кървавата му ръка върху гърдите й, вероятно не я е пуснал да излезе от банята.

Атанас работи в организационния комитет в централата на БСП на ул. "Позитано" в София. Съседи разказват, че вежливо ги поздравявал, но не контактувал с никого от тях. Преди месец позвънил на вратата на една от комшийките и се примолил да ползва стационарния й телефон. Обяснил, че говорел с майка си, когато ваучерът му свършил и връзката прекъснала. Не проявавал никаква агресивност и често разхождал баща си навън. Имал и брат, който обаче бил болен и починал преди няколко години.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.