iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Изпратили са жалба до вътрешния министър срещу назначението на новия шеф на МВР в Перник

Изпратили са жалба до вътрешния министър срещу назначението на новия шеф на МВР

До вътрешния министър Румяна Бъчварова е изпратена специална жалба по отношение на назначението на старши комисар Валентин Бучински за директор на ОУ-МВР в Перник.

Жалбата е анонимна, но в нея се твърди, че изложеното становище се подкрепя от „почти целия състав на IV-то РПУ в София”, където преди това Бучински е началник.

Поради множеството сигнали, които сме подавали за извършени от него нарушения и престъпления, очаквахме Бучински да бъде уволнен, а не издиган в длъжност, се казва в анонимния сигнал. Там е посочено още, че през 2013 година, в пияно състояние, Бучински нанесъл побой на съпругата и големия си син. „Съпругата на Бучински беше откарана с линейка и настанена в лечебно заведение, като в последствие разбрахме, че е била в кома и освидетелствана с тежка телесна повреда. В последствие случаят беше потулен от Бучински, като служителите, посетили адреса, бяха преназначени и наказани”, буквално пише в сигнала.

Освен това в сигнала се казва, че синът на Бучински – Розалин, е бил задържан за разпространение на марихуана. Имало е и преписка по случая, но тя е била потулена заради действия на бащата, се казва в жалбата.

Случаят с Едвин Сугарев

Сигналът до вътрешния министър е препратен и до редакционната поща на Actualno.com, като в съобщението е добавен случаят с Едвин Сугарев от 29 май тази година. На тази дата, по думите на Сугарев, е имало влизане с взлом в къщата му в Рударци. Според подателите на сигнала срещу старши комисар Валентин Бучински Сугарев е заявил, че са му откраднати 10 патрона за пистолет, но не и самото оръжие. Със заповед на Бучински обаче на Сугарев са дадени 10 патрона от служебните на МВР, казват подателите на жалбата до Румяна Бъчварова.

Полицейски рокади от страна на новото правителство

Старши комисар Валентин Бучински е кадър на столичната полиция, бил е началник на Четвърто РПУ в София, което се прочу и покрай случая с Борислава Латинова.

От началото на годината в ръководствата на дирекциите на МВР стартира истински кадрови маратон. На 17 април тази година в директорския стол в ОДП-Добрич седна Веселин Колев. Във Варна беше назначен старши комисар Даниел Пашов, за когото „Господари на ефира” припомниха как е излъгал по случай с хулиганство срещу полицай.

На 23-ти април в областната дирекция на МВР – Благоевград, бе назначен за шеф старши комисар Христо Разсолков, чиято кариера стартира от СДВР, а преди да стане директор, е бил началник на районен участък – Банско.

На 28 април в Русе също е назначен нов директор на полицията – Теодор Атанасов, досегашен заместник-директор. На 30 април старши комисар Димитър Машов става ръководител на полицията във Велико Търново, след като преди е бил заместник-директор в ОДМВР София.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

03-Декември-2016

05-Декември-2015

05-Декември-2014

04-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com