iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изверг закла съселянин на шише ракия

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пернишките криминалисти и прокурори разнищиха за 4 часа жестоко убийство и прибраха главореза в ареста. Зад решетките е 38-годишен изверг, заклал свой съселянин. Говори се, че преди години затрил и баба си.
Ченгетата бързо успели да хванат следите на извършителя на първото убийство за последната половин година, откакто столичаният комисар Валентин Димитров пое ръководството на областната дирекция на МВР.
Драмата се разиграла в земенското село Раянци. Още преди години повечето от жителите напуснаха, защото се подготвяше потапяне на къщите в останалия само мечта язовир "Раянци". Останаха шепа хора - старци на доизживяване и млади безработни мъже, издържащи се с кражби. Такива деяния има в актива си и заловеният убиец.
Сигнал  за намерен мъртъв 83-годишен мъж бил подаден на 25 юни, около 13,00 ч. от служители на Социалния патронаж. 83-годишният С.Г. живеел сам. При извършения оглед на място, полицаите установили порезни рани в областта на врата на починалия. Трупът е закаран за аутопсия в МБАЛ „Р. Ангелова” – Перник.
 Органите на реда предприели незабавни оперативно-издирвателни действия. Тръгнали по следа от предния ден, когато бил получен сигнал за прострелян мъж от с. Раянци. Полицаи отишли на място и установили 38-годишния В.И. Мъжът кървял в областта на дясната плешка и незабавно бил транспортиран в пернишката болница. Там лекари констатирали, че има порезна рана и предприели действия за стабилизирането му. От В.И. били иззети два газови пистолета, с който заплашил мъж, който се опитал да му помогне.
В процеса на разследването се изяснило, че в злополучната вечер на 24 юни, 38-годишния мъж бил на гости при възрастния човек. Двамата пили заедно, но в един момент се скарали и решили спора с нож. Най-вероятно при борбата, 38-годишния мъж бил ранен в гърба и в последствие убил опонента си. Оръжието на престъплението е иззето. Установено е още, че газовото оръжие е собственост на убития. То било взето от 38-годишния мъж излизайки от дома на жертвата.  В.И. е криминално проявен. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед, като ще му се иска постоянен арест.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.