iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Криминални новини от Перник

Перник снимка: за хората и събитията - ОДМВР - Перник

 

 

Доскорошен пандисчия свил прахосмукачка

Вчера, около 07,30 ч. органите на реда забелязали съмнително лице до жилищен блок на ул. „Ю. Гагарин” в пернишкия кв. „Изток”. При направената проверка се оказало, че това е 22-годишен перничанин с инициали В.Л. Младежът бил добър познайник на ченгетата, заради  множество криминални прояви.

Само преди около един месец присъдата му изтекла и бил освободен от затвора.

В него са  намерени прахосмукачка, 4 мобилни телефона, винтоверти и други предмети.

Полицаите установили, че вещите са откраднати от складово помещение, собственост на перничанка. В.Л. е задържан за 24 ч. с полицейска заповед и ще му се иска постоянен арест.

Образувано е досъдебно производство.

 

Над 3300 кутии цигари без бандерол иззеха пернишки полицаи

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник.

Органите на реда иззели от 64-годишната дама с инициали М.П.

34 кутии от акцизната стока в момент на пласирането им.

По-късно претърсили два апартамента, ползвани от жената, където са открити и иззети 3285 кутии цигари от различни марки. Жилищата са използвани за склад  на акцизни стоки.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

На 17 януари и 24 март тази година, при проведени специализирани полицейски операции от Икономическа полиция в търговски обекти, ползвани от сина на 64-годишната жена Н.Г./39 г./, са били конфискувани 2052 кутии цигари без бандерол. Мъжът се признал за виновен и направил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от съда. Наказан е с глоба в размер на 40 368 лв. и тригодишна условна присъда.

Ченгета качиха черно такси на трупчета

Един автомобил е спрян от движение за нерегламентиран превоз и 8 шофьори са били глобени при спецоперация  на РУ „Полиция” – Радомир и „Автомобилна администрация” – Перник.

Органите на реда проверили 21 моторни превозни средства, извършващи обществен превоз на пътници на територията на община Радомир.  Съставени са 4 акта и един фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата, 2 акта по Наредба № 34 на Министерство на транспорта и един по Закона за автомобилните превози. Лек автомобил Опел „Астра”, управляван от 46-годишния А.М. осъществявал нерегламентиран превоз и бил транспортиран до наказателен паркинг и спрян от движение за срок от 6 месеца. На водача е съставен и акт за административно нарушение.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.