iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Културиста "Задържан под стража"

Културиста "Задържан под зтража"

След близо осеммесечни , съвместни усилия на криминалисти от сектор ‘’Противодействие на криминалната престъпност’’ при ОДМВР Перник, отдел ‘’Криминална престъпност’’ при 01 РУП Перник, отдел ‘’Досъдебно производство’’, Районна прокуратура – Перник и с помощта на ОДМВР Кюстендил, на 37 – годишния Г. И. му е наложена постоянна мярка ‘’Задържане под стража’’ за извършена взломна кражба на 30 грама златни накити от апартамент в кв. ‘’Тева’’.

На 01 септември, около 02,30 ч. група от 10 маскирани лица, начело с Културиста, нахлули в района на рудник ‘’Гарванов’’, гр. Перник и започнали да удрят петимата охранители. В резултат на побоя на двама гардове са нанесени тежки наранявания. Мъжете са настанени в столични лечебни заведения с различни травматични увреждания, комоцио и спукан череп. Изпотрошен бил и автомобила на гардовете.

От извършените незабавни оперативно-издирвателни и процесуално - следствени действия, за по-малко от 4 часа, служители от ОДМВР – Перник установили извършителите на тежкото престъпление. Тогава за 24 ч. са задържани девет от десетимата криминално проявени извършители.
Тарторът на групата Културиста е осъждан на пробация за срок от 8 месеца за хулиганство и срещу него са водени 7 досъдебни производства за кражби, хулиганство и причиняване на средни телесни повреди. Повдигнато му е обвинение по чл. 216 и 325 от НК за унищожаване и повреждане на имущество и за хулиганство, и му е наложена мярка за неотклонение ‘’ Задържане под стража’’, която е изменена в ‘’Парична гаранция’’.

Лицето е заподозряно в извършване на множество кражби на територията на област Перник и след близо осем месеца усилията на криминалистите се увенчават с успех. На Културиста е наложена постоянна мярка ‘’Задържане под стража’’. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.