iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МВР ще помага на перничани

МВР ще помага на перничани 02_1456398772

Сдружение на бивши служители на МВР Перник ще помага за това перничани да са по сигурни и спокойни в ежедневието и живота си като ще търси начини за по-сериозно участие на бившите полицаи в обществения живот на града и областта.

Подобно сдружение се прави за първи път в града ни. На учредителното събрание своето съгласие да се включат в благородната кауза са дали 27 бивши служители на системата на Министерството на вътрешните работи в Перник. На събранието е избран Управителен и контролен съвет, сега предстои сдружението да се регистрира в съда, за да може да има полноценна дейност.

Учредителите избраха за свой председател Владимир Босев. Последно Владимир Босев беше зам.кмет в екипа на покойната Росица Янакиева. Той е роден през април 1963 година. Завършил е Академията на МВР през 1991г., женен с две деца. Владимир Босев е бил началник на МВР Радомир, а по-късно и заместник-директор на ОДМВР Перник. "Това сдружение е най-нормалния и единствен начин, чрез който можем да участваме пълноценно в обществения живот. Всички, които сме се събрали сме хора от системата, които не са доволни от несигурността и липсата на ред в общественото ни. Естествено, че ще работим с органите на полицията и с други правозащитни организации, ако разбира се те го искат. Когато сдружението стане юридически факт, то ще бъде отворено за онези, които искат да работят в него, споделяйки разбира се възгледите ни и основните ни намерения" - сподели Владимир Босев.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.