iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Надушили удара в трезора на ДСК след обира на кметицата Янакиева

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Обирът на кмета на Перник Росица Янакиева е повел полицаите по следите на люлинската банда. Именно задържаният след кражбата на къщата на градоначалника на 27 май Александър Емилов - Сашо Кюстендилеца е помогнал на ченгетата да надушат пплана на най-опитните касоразбивачи в страната за удара в ДСК-София. Бандата бе задържана преди да успее да прибере един милион от трезора на банката.

Въпреки, че извършителите на тараша в кметския дом все още не са разкрити, прибирането за 24 часа в ареста на кюстендилския бандит Сашо Кюстендилецът е изиграл важна роля в предотвратяването на банковия обир, разказаха висши ченгета. Веднага след задържането му, криминалистите започнали да подслушват телефона на бандита. Така разбрали за плана на бандата.

Легендарната люлинска група на Кривия бе задържана след опит за обир на трезор и зрелищно преследване по софийските улици. Наглата банда от 10 души се опита да прибере над 1 милион лева от централния клон на Банка ДСК в петък вечерта. Офисът е на гърба на БНБ. Михаил Николов-Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Николай Стойков-Куфара, Любо Гъзара, Васко Заека, Илиян Хрътката, Иван Турчина, Петър Николов-Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка са героите на среднощната екшън сцена. Известните на полицията мъже с култови прякори били арестувани, след като нахлули в трезора на банката.

Те започнали удара си малко след 23 ч. Бандата пристигнала с баничарка и две таксита пред сградата на банката в сърцето на София на площад "Александър Батенберг". В колите имало супертехника за стотици хиляди левове, с която те заглушавали СОТ системите и подслушвали полицейските честоти. Нещо обаче ги спряло и групата изчезнала заедно със своята супертехника. Кривия и хората му се върнали след час. Изкъртили камерите, разбили три врати и така успели да стигнат до трезора. Тогава обаче чули шум. Те не знаели, че полицаите, които ги наблюдават, са поръчали на банковите служители локални СОТ системи. Изплашени от шума, обирджиите тръгнали да бягат, а полицаите хукват след тях.

След час и половина бясно преследване по софийските улици всички от бандата са закопчани. Те са задържани в три софийски квартала./в. "СТАНДАРТ"/

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.