iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наказаха две софийски барети за самоубийството на Чочата

Цветан Цветанов

След няколко часа заседание наказаха две столични барети за случая с Мирослава. Двама служители на ГДБОП са санкционирани за работата си в Перник, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

Наказаниета са „порицание” и „писмено предупреждение”. Удължена е дисциплинарната проверка на пернишкото звено на ГДБОП, каза Цветанов. Той не уточни точно за какво е тя, но ревизията на действията на пернишките барети и наказанията на столичните антимафиоти са за допуснатото самоубмийство на направилия самопризнания Стойчо Стоев - Чочата.

Изключително неприятно е, когато обявяваме наказания публично, защото говорим за висши ръководни служители в системата на МВР. Тези заповеди се обявяват обикновено пред по-старши и равни и не искам аз да съм човекът, който ще уронва авторитета на служителите сикоментира след изслушването в парламентарната комисия по вътрешен ред и  главният секретар на МВР Калин Георгиев.  Той отказа да оповести установените факти, защото проверките не били приключили. Дайте ни възможност да завършим проверките и в момента, в който има яснота, ще бъдете уведомени за всичко, заяви ощеГеоргиев

Утре ще има изявленията за медиите във връзка със заседанието на комисията, обеща шефът на вътрешната комисия в НС Анастас Анастасов. Информацията била поверителна и на разположение на народните представители. Само по случая в Перник документацията била от порядъка на 30 - 40 листа.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.