iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не са пострадали деца при ПТП в пернишко

Не са пострадали деца при ПТП в пернишко 05_1430740889

От началото на годината до момента няма пострадали деца при пътно транспортни произшествия в Пернишко, каза Слави Лазаров – началник пътна полиция при ОД МВР Перник в рамките на третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН „Спаси живота на децата”.

Кампанията стартира от днес и ще продължи до края на седмицата.

Според статистиката през 2013 година пострадалите деца при ПТП в областта са били осем. Две от тях са ранени при отнемане на предимство на пресичащи пешеходната пътека. И в двата случая те са били с родителите си. При неправилно пресичане и внезапно изкачване на пътното платно са пострадали четири деца, а при неправомерно управления на мотопед – 14 годишен е самокатострофирал. Другото пострадало момче е при обръщане на лек автомобил, при несъобразена скорост.

През 2014 година ранените деца са 10. Пет са пострадали при блъскане на пешеходна пътека. Едно дете е пострадало, стоейки на тротоара. Други две шестгодишни са ранени при неправилни пресичане и излизане на пътното платно.

„Статистиката сочи, че най-малка е вината на децата. Голяма част за това са отговорни родителите и водачите на моторни превозни средства, коментира Слави Лазаров.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.