iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нелегалният склад за въглища вероятно е бил собственост на Пешо Железаро

Нелегалният склад за въглища вероятно е бил собственост на Пешо Железаро 02_1456396376

Нелегалният склад за въглища, който полицията удари преди три дни, бил собственост на пернишкият бизнесмен и общински съветник Петър Стоименов. Той е известен сред перничани като Пешо Железаро, твръдят запознати.

Акцията бе проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник и представители на Митница Столична. Бил проверен адрес в пернишкия кв. „Железни заводи”, собственост на 59-годишният П.Й.
Органите на реда установили около 60 тона въглища и 4 купчини фракция 0, 10 милиметра. Собственикът не представил разрешение за търговия с подземното богатство, издадено от митническит органи. Съставен е протокол от служителите на Митница София и съвместната работа по случая продължава.
Железаро е добре поднат в града като изкупвач на желязо, собственик на заведения, бензиностанция, общински съветник и концесионер на градския пазар, пише вестник „Вяра“. Името му нашумя преди години и по време на избори, като купувач на гласове за партия Лидер. В момента Стоименов е и член на организацията от бизнесмени КРИБ.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.