iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Неутрализираха група за кражби на коли

Гепена таратайка в Перник

Четиримата стари познайници на полицията са в ареста за 72 часа. При обиски са иззети едно крадено и две разфасовани возила, части от коли, лаптопи, чипове и тапи за заглушаване. Преди повече от месец, полицаи от сектор „Престъпления свързани с МПС” –СДВР, получили информация за банда, занимаваща се с кражби на коли. Акцията по задържането на членовете на групата се провела през нощта на 26-ти март, когато организаторът с прякор „Цайса” се договорил с „Пенето” и „Пантата” да се срещнат на пътен възел „Драгичево”. Лидерът на групата щял да съпровожда със собственото си БМВ другите двама, които се движели с противозаконно отнет автомобил. Служителите на реда проследили двете коли, но тъй като возилата се движели със скорост около 200 км/ч, в района на с.Старо село, за кратко ги изгубили от полезрението. В преследването се включили и автопатрули на РУП-Радомир и скоро след това БМВ-то на Цайса било спряно принудително. В него се возели собственика и другите му съучастници. По време на задържането тримата оказали яростна съпротива и се опитали да избягат, но служителите светкавично им поставили белезниците.

Впоследствие бил установен и задържан още един мъж – Д.Б. /36 г./ от Перник, за когото полицаите имали информация, че закупува крадените коли. При обиск в гараж, собственост на негов роднина в с. Углярци, общ. Радомир полицаите открили „БМВ”, модел „325 ЦИ”, откраднато същата нощ от вилна зона „Приплат” в с. Владая. По време на огледа в колата било намерено и иззето и устройство за заглушаване – т.нар. „тапа”. При последвалите процесуално-следствени действия в гаража и прилежащи постройки са намерени части за автомобили „БМВ”, двигател със заличен номер, малкия регистрационен талон и други документи. Оказало се, че на практика били разфасовани две БМВ-та, откраднати преди две седмици от София и Перник. При претърсвания в жилищата на задържаните мъже са иззети мобилни телефони, два лаптопа, единия от които със заличен номер, фотоапарати с неясен произход, видеокамера, чипове за БМВ и ключове за возила от същата марка.

Четиримата мъже са задържани за 72 часа с повдигнати обвинения за престъпление по чл. 346 от НК. Четиримата са стари познайници на полицията – владайците Й.Б. /26 г./, Цайса – с 16 висящи досъдебни производства за кражби и противозаконни отнемания на МПС, П.В. /31 г./ - Пенето – с 10 висящи досъдебни производства за кражби, заплаха за убийство и нанасяне на средна телесна повреда и Д.Г. /30 г./ - с 10 висящи досъдебни производства за заплаха за убийство, кражби и противозаконни отнемания на МПС, а Д.Б. – регистриран за противозаконни отнемания на МПС .
Столичните криминалисти и колегите им от ОДМВР – Перник продължават работата по документиране на престъпната дейност на групата. 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.