iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новини от полицията

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Нови два автобуса, извършващи превоз на пътници са спрени от движение поради техническа неизправност

Вчера, служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Перник проверили 5 автобуса на ул. „Ю Гагарин” в областния център. При два от тях се оказало, че имат износени гуми. Спрени от движение са автобус „МАН” и „Кароса”, собственост на частни събирателни дружества. На водачите са съставени актове по Закона за движение по пътищата.

Преди няколко дни, отново на ул. „Ю. Гагарин” в гр. Перник бяха спрени от движение два неизправни автобуса, извършващи превоз на пътници по градска линия.

Проверките продължават.

За по малко от пет часа е открит перничанин, напуснал дома си вчера сутринта

Снощи, около 10,15 ч. в ОДМВР – Перник е подаден сигнал от сина на 70-годишния Е.Л., че баща му е излязъл сутринта да коси трева и несе е прибрал. Незабавно е сформиран екип, в който са включени водач на служебно куче, полицейски служители и спасители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Перник. Около 03,00 ч. органите на реда открили трупа на 70-годишния мъж в местността „Бокиното”, махала „Парлев егрек” на гр. Перник. Следи от насилие не са установени. Тялото е закарано в Съдебна медицина Перник за аутопсия.

Започнато е досъдебно производство.

 Перничанин е изваден невредим от горящ колектор от автопатрул на ОДМВР – Перник.

Вчера, около 20 минути след полунощ е подаден сигнал от граждани, че на ул. „Георги Мамарчев”, от подземен колектор излиза дим. Пристигналите на място полицаи влезли в горящата шахта без предпазни средства, рискувайки живота си и извадили 58-годишния В.К., който използвал колектора за живеене. Мъжът е настанен за лечение в МБАЛ „Р. Ангелова” гр. Перник без видими външни наранявания и опасност за живота.

 Четирима са задържани за кражба на електрически кабел от служители на Първо РУ „Полиция” –Перник

Тази нощ, около 03,20 ч. органите на реда получили сигнал за кражба на рудник „Бела вода”. В резултат на незабавната реакция, на място са задържани четирима перничани, срязали и приготвили за изнасяне от обекта захранващ ел. кабел с дължина около 67 метра. Белезниците щракнали около ръцете на 19-годишния П.Б. и още три момчета на 15,16 и 17 годишна възраст.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Бързо производство за шофиране на автомобил след употреба на алкохол е започнато от служители на Второ РУП – Перник

Тази нощ, около 01,10 ч. на кръстовището на улиците „Ю. Гагарин” и „Бл. Гебрев” бил спрян за проверка лек автомобил Фиат „Пунто”, управляван от 51-годишната А.П. от областния град. При изпробването й с алкотест „Дрегер”, уредът отчел 2,14 промила. Жената отказала кръвна проба и е била задържана за 24 ч. с полицейска заповед.


iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.