iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новини от полицията в Перник

Перник снимка: за хората и събитията- Венцислав Алексов

Регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов днес съобщава:

Пернишки криминалисти са задържали лек автомобил с интервенция по номерата на рамата 

Вчера, служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник задържали лек автомобил Фолксваген “Пасат” при опит да бъде регистриран в КАТ – прегледи Перник. Установена е интервенция върху номерата на рамата на автомобила, собственост на радомиреца А.Е./24 г./Пасата е иззет и са назначени съответните експертизи.

Образувано е досъдебно производство. 

 

Пътнотранспортно произшествие е станало вчера, около 19,40 ч. в гр. Перник, на ул. “Тунджа” пред жилищен блок.

Лек автомобил Форд “Мустанг”, управляван от 24-годишната Ц.П. от гр. Перник се ударил в паркиран Сеат “Ибиза”. В сеата било 6-годишно момче, което незабавно било транспортирано в ЦСНМП – Перник. След преглед, детето било освободено без констатирани травми и наранявания. При изпробване на 24-годишната Ц.П. за алкохол с техническо средство, били отчетени 1,85 промила. Жената отказала кръвна проба и е задържана за 24 ч. с полицейска заповед.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

 

Над 15 неправоспособни водачи са установени от пернишки пътни полицаи през последните 10 дни.

За време от 08 до 17 август служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Перник проверели над 600 автомобила и 713 лица. Съставени са 200 акта за административни нарушения и 193 фиша. Установени са 15 неправоспособни лица, на които са издадени полицейски разпореждания, да не шофират автомобили до изкарване на книжки и са им съставени актове за административни нарушения, където глобите варират от 100 до 300 лв. Същата е санкцията за собственик или длъжностно лице, предоставило МПС на неправоспособно лице.

Пътните полицаи проверили и 44 товарни автомобила, превозващи инертни материали. Съставени са 11 акта за претоварване и 2 фиша за товари, които могат да бъдат разпиляни.  Санкциите за тези нарушения са от 100 до 500 лв.

Засиленият контрол продължава. 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.