iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общо 97 души са предадени на съд за секс с малолетни момичета

Общо 97 души са предадени на съд за секс с малолетни момичета  09_1474951471

Общо 97 души са предадени на съд за секс с малолетни момичета през 2015 г. и първото шестмесечие на тази година. Това съобщиха от Върховна касационна прокуратура. Всички тези случаи са за т.нар. доброволен акт и не включват изнасилване, обясняват от държавното обвинение.

Според експерти много малка част от случаите на малолетни, които са правили секс, стигат въобще до институциите у нас. Най-често това са казуси, при които социалните са проверявали семейната среда и са установили сериозни нарушения. От тези проверки пък съвсем малко се изпращат в прокуратурата, като най-често при тях са констатирани други нарушения или съмнения за извършено престъпление – като например т.нар. продажба на булки в ромските фамилии.

Според статистиката на държавното обвинение 66 лица, правили секс с малолетни момичета са изправени на подсъдимата скамейка миналата година и 31 през първите 6 месеца на тази година. През 2015 г. държавното обвинение е образувало 133 досъдебни производства, а до края на юни 2016 г. - 47. 35-има от подведените под отговорност за секс с малко момиче са непълнолетни, т.е. под 18 години. 27 от тях са дадени на съд през 2015 г. и 8 през първите шест месеца на тази година.

Практиката сочи, че присъдите за секс с малолетна не са високи.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.