iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Огнен ад в региона, пожар на всеки час

Огнен ад в региона, пожар на всеки час

Огнен ад обхвана региона. Над 50 пожара са станали в Пернишко, Радомирско и Земенско само за двата почивни дни. На  практика на всеки час е пламвал огън.


43 от инцидентите са причинени от палене на сухи треви и храсти. както всеки път в ранна пролет земеделците излизат с кибрит на полето и драсват клечката на нивите. така по най-лесния начин ги чистят от буренаците преди сеитбата. От няколко години обаче паленето на стърнища е забранено, но въпреки това се случва и пали страната. 


В три от пожарите през уикенда в областта са причинени материални щети.


На 11 март в пернишкото с. Ярджиловци изгорели фургон и паянтова постройка. Причината е запалена и оставена без наблюдение суха трева.


На следващия ден в с. Калище, общ. Земен са били унищожени 5 овощни дръвчета и 8 декара сухи треви и отпадъци. Отново причината е почистване и безконтролно палене на отпадъци.


И третия пожар е по причина небрежност при боравене с открит огън. Вчера, около 13,40 ч. в радомирското с. Дебели лаг изгорели фургон и паянтова постройка. Спасени са селскостопански сгради и къща.


Не палете нивите, призоваха от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”  и напомниха, че забраненото деяние се наказва с глоба от 200 до 2000 лева.


Критично еу положението и в съседните ни Кюстендилска област. Там спешно викат кметовете за борба с масовите пожари.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.