iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Операция Опасните задържа и перничанин

Полицейска операция Опасните

Оръжие и боеприпаси са открити при претърсвания, в рамките на операция „Опасните“. Задържан е перничанинът И.Л., военнослужещ в поделение в Горна баня. В дома му са открити половин кг марихуана и амфетамин, съобщиха от пресцентъра на МВР. При продължилите процесуално-следствени действия в рамките на операция „Опасните“ са претърсени четири апартамента и къща в столичните квартали „Дружба“ и „Орландовци“. В едно от избените помещения криминалистите попаднали на истински боен арсенал - автомат „Калашников“, два бойни пистолета, голямо количество боеприпаси за тях, пушка-помпа. Пак там, укрити в сак, били открити златните накити и парите, които групата е откраднала при въоръжения грабеж в заложната къща. В друго от жилищата са намерени газов пистолет и бронежилетка.

В поделението в Горна баня, по време на работа, е задържан И.Л. /23 г./. При претърсване в дома му в Перник е открит половин килограм марихуана и 25 грама амфетамин. Според първоначалните данни на разследващите той е продавал дрога на задържания по време на операцията военнослужещ И.И. Извършени са процесуално следствени действия и на пет адреса, обитавани от него. Продължават полицейските действия по издирването на лидера на групата, изяснява се съпричастността на И.Л. към нея, както и документирането на престъпните й действия.

Операцията под кодовото наименование „Опасните“, осъществявана под наблюдението на Софийската градска прокуратура, започна снощи след близо двумчесечно разследване на криминалисти на сектор „Грабежи“ в СДВР по установяването на членовете на организирана престъпна група, извършвала въоръжени грабежи на територията на столицата и страната. В хода й минути след извършен грабеж на 300 грама злато и 1300 лева от заложна къща в столицата бяха задържани седмина от членовете на групата. За издирване беше обявен лидерът й Върбан Борисов /31 г./, известен с прякора Боксьора, познат на органите на реда за въоръжени грабежи.

Изтоник: fokus-news.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.