iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Оперираха 15- годишната Зорница Спасова в Перник

Оперираха 15- годишната Зорница Спасова в Перник 01_1453124249

28-годишният мъж Радослав Колев, който зверски наръга с нож 15- годишната Зорница Спасова в Перник, е задържан и ще бъде обвинен в опит за убийство, като това съобщиха от Окръжна прокуратура Перник, пише “24 часа”. Касапинът е задържан от полицията и в момента го разпитват.

Момичето вече е оперирано. То е дошло в съзнание след пълната упойка. Ученичката е настанена в Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Перник.

Припомняме, че във фейсбук е отправен зов за помощ към всички, които могат да дарят кръв за пострадалото момиче. Майката на Зорница е оставила телефонен номер за връзка – 087 87 82 977. Момичето е в реанимация, се казва в поста и е необходимо да се дари кръв – независимо от това каква кръвна група са доброволците.

Инцидентът стана днес около 08,30 часа на автобусна спирка в Перник, докато Зорница чакала автобус № 16. Колев е нанесъл 13 наранявания с нож по тялото на 15-годишното момиче, без личен мотив, по хулигански подбуди.

Колев е задържан от полицията. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурора за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Разследването срещу него се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник и е по чл. 116 ал.1, т.11 във вр. с чл. 18 НК – опит за убийство по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР. Образувано е досъдебно производство.

Мъжът е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание Колев е изтърпял в затвора Бобов дол. Излязъл е оттам на 23 юли 2013 г.

Колев е приятел на девойката и е извършил деянието в момент на ярост или безсилие, коментират съученици на момичето във фейсбук. И извършителят, и момичето са от Радомир.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.