iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още свидетели по Килърите 3

Още свидетели по Килърите 3 08_1377102552

Вадим още свидетели срещу "Килърите" 3. Бандата е била готова да убива за символични пари. "Нямат никакви скрупули, могат да убият всекиго, стига да получат поръчка.", казва в интервю за "Стандарт" Светлозар Лазаров. "В случая с групата, наричана от медиите "Килърите" 3, имаме активно сътрудничество на свидетели. В петък, когато е мярката в Апелативния специализиран съд, ще доведем още свидетели, които ще конкретизират действията на структурата. Засега имаме въоръжена група, за която е важно да се знае от обществото как е функционирала, каква е била незаконната й дейност - наркотици, лихварство, черно тото, групи за силови действия. Факт е, че при последните две групи за убийства потенциална жертва може да е бил всеки. А поръчката е струвала символични суми. Нямат никакви скрупули, могат да убият всекиго, стига да получат поръчка. Затова е от особено значение подобни структури да бъдат неутрализирани. За нас е важно, че успяхме да отворим "кутията на Пандора" и да ги накараме да проговорят за престъпленията си. Виждате, че разкриването на едно убийство води след себе си следващо. Защото, когато единият влезе в затвора, би искал да има справедливост и за неговите съучастници", твърди Лазаров.

Главният секретар на МВР очаква скоро да се разкрият още трупове. "Освен вече намерения труп, за който се предполага, че е на безследно изчезналия Теодор Неофитов, търсим останките на още 2 жертви. Събираме доказателства и за други убийства - на конкурент в бизнеса с разпространение на наркотици, например", добави той.

Повечето от обвиняемите от групата на Васил Станков-Бай Васо са били защитени свидетели по делата срещу Станислав Ангелов-Сиси и Николай Николов-Щирлица, а сега групата е обвиняема по показанията на двама осъдени за убийства. На въпрос това няма ли да демотивира хората от престъпния свят да свидетелстват и да съдействат на прокуратурата и МВР главният секретар на МВР отговаря:

"Важното е да се знае, че никой, който е вършил престъпление, няма да остане незабелязан от МВР. Може в даден момент да са съдействали на правоохранителните органи, но пък ако в същото време са извършвали престъпление, няма да получат индулгенция пред закона. За нас е важно, за да разкрием обективната истина и всеки да получи заслуженото след справедлив процес. Защото говорим за групи, които са изключително опасни за сигурността на обществото."

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.