iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отново и още глобени неизрядни водачи

Мобилни камери

Само за изминалото денонощие над 47 водачи на МПС са санкционирани за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол от пернишки пътни полицаи, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Перник. Актовете за превишена скорост са 43, а за злоупотреба с алкохол - 4. Четиридесет от глобените водачи за нарушение на скоростта са заснети с помощта на мобилните камери. Два от актовете за алкохол са до 1,2 промила, а другите два - за над 1,2 промила и по тях са започнати бързи производства.
Около 01,00 ч. в радомирското с. Дрен бил спрян за проверка Фолксваген „Транспортер”, шофиран от местния жител В.С./39 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,46 промила. Водачът отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч.
Два часа и половина по-късно, в гр. Перник, на ул. „Рено” автопатрул проверил лек автомобил Фолксваген „Голф”, управляван от перничанина Х.Р./19 г./. При теста са отчетени 1,50 промила алкохол в кръвта на водача, взета му е кръвна проба за химичен анализ и работата по документиране на случая е в ход.
Засиленият контрол по пътищата на региона продължава, напомнят от ОД на МВР-Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.